Worstenbroodjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BENODIGDHEDEN:

 

- 50 gram boter of margarine

- 1 pond Patent bloem

- 2 theelepel zout

- 1 zakje gedroogde gist (7 gram)

- 1 pond gemengd gehakt (1/2 varkens 1/2 rund)

- 1 zakje kruidenmix voor gehakt (40 gram)

- 1 eetlepel mosterd

- 1 ei (losgeklopt)

 

extra: plastic folie , deegroller, bakpapier

_______________________________________

 

 

BEREIDING:

 

Smelt de boter in een steelpan.

Meng in een kom de bloem met zout en gist.

Giet er de gesmolten boter en 300 ml lauwwarm water bij en kneed er met koele handen in 10 min. een soepel en elastisch deeg van.

Laat het deeg afgedekt met plastic folie op een warme plaats 1 uur rijzen.

Neem het deeg uit de kom, kneed het nogmaals goed door en vorm er 12 bolletjes van.

Laat de bolletjes onder plastic folie nogmaals 30 min. op een warme plaats rijzen.

Meng in een kom het gehakt met gehaktkruiden, mosterd en de helft van het ei.

Verdeel het gehakt in 12 porties en rol er (met natgemaakte hand) staafjes van ca. 12 cm lengte van.

 

Verwarm de oven voor op 220 gr. Celsius.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Rol elk bolletje met de deegroller uit tot een rondje met een doorsnede van ca. 18 cm.

Leg op elk deegrondje aan het begin een staafje gehakt. Rol het deeg op tot de helft, vouw dan de zijkantjes van het deeg naar binnen en rol dan door tot het einde van het deeg.

 

Leg de broodjes met de naad naar beneden op het bakpapier.

Bestrijk de bovenkanten van de broodjes met de rest van het ei.

Bak de worstenbroodjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar op 200 - 220 gr. Celsius.

Smullen maar . . . .

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb