SOEPEN

 

 

 

 

CHINESE KIPPENSOEP

(voor 4 personen) 

 

Bouillon maken: 

- 2 kippenbouten met 2 liter koud water aan de kook brengen. Schuim het oppervlak 

   gedurende de eerste 5 min. met een schuimspaan af.

- Voeg dan 1 in stukken gesneden wortel, 1 kleine ui, 1 prei in stukken, enkele

   takjes peterselie en selderij, 1 stukje foelie, zout en enkele peperkorrels toe.

- Laat dan de bouillon zonder deksel ca. 1,5 à 2 uur trekken (tegen de kook aan)

- De bouillon mag niet koken. Schenk vervolgens de bouillon door de fijne zeef.

- Laat deze bouillon koud worden, schep daarna het gestolde vet eraf.

- Gebruik het kippenvlees als vulling voor de soep.

 

- 2 kippenbouten 

- 2 theelepels geraspte gemberwortel

- 2 lente-uitjes gesneden

- 1 kleine struik paksoi

- 5 à 6 champignons (kleine), schoongemaakt 

- 40 gram taugé, schoongemaakt

- scheut sherry

- scheutje sojasaus (zoete)

 

BEREIDING:

 

Voeg de geraspte gemberwortel en het kippenvlees aan de bouillon toe.

Snijd de paksoi in stukjes en de champignons in plakjes.

Voeg in ringetjes gesneden lente-ui, champignons en de lichtgekleurde

stukjes paksoi aan de soep toe en houd het groen achter.

Laat alles ca. 5 min. zachtjes koken, voeg dan het groen van de paksoi en de

taugé toe en warm de soep ca. 1 minuut door.

Breng op smaak met sherry en sojasaus.

 

TIP: i.p.v. bouillon trekken - Snijd 1 kipfilet in repen.

       1 liter water met 1 blok kippenbouillon aan de kook brengen, kipfilet toevoegen

       en 5 min. goed door laten koken. kip in kleinere stukjes snijden.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASPERGE/BROCCOLI-SOEP

voor 2 personen

 

- 2 ons rundergehakt

- 1 stronkje broccoli

- 1/2 pond verse asperges (dunne i.v.m. kooktijd)

- 1/2 pakje aspergesoep b.v. van Honig

- 1 goudbouillonblok

- vermicelli fijn

- gedroogde of verse selderij

 

BEREIDING:

 

Het rundergehakt aanmaken met gehaktkruiden en beetje paneermeel.

Kleine balletjes maken.

1 liter water aan de kook brengen en de balletjes zachtjes laten koken

ca. 10 minuten.  Ondertussen de asperges schillen en in stukjes snijden.

de broccoliroosjes wassen en snijden. Kleine roosjes heel laten.

bouillon laten afkoelen.

1/2 Pakje aspergesoep al roerend in afgekoelde bouillon verwarmen.

Voeg stukjes asperge en broccoliroosjes toe, laat 5 á 7 min. zachtjes koken

dan de gebroken vermicelli erbij, nog 5 min. koken.  Beetje gedroogde of versgesneden selderij toevoegen.

 

Lekker met SOEPSTENGELS of STOKBROOD.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb