Nagerecht of gebak

 

 

Pruimenclafoutis uit de Auvergne

 

Benodigdheden:

 

- 100 gram patentbloem

- 100 gram fijne kristalsuiker

- 2 deciliter melk

- 2 eieren

- 500 gram rijpe PRUIMEN b.v. Opal

- mespuntje zout

- 30 gram roomboter

 

BEREIDING:

Verhit oven voor op 200 gr. C. Vermeng bloem, suiker, zout, losgeklopte eieren en melk in een hoge mengkom. Was de pruimen, halveer ze en verwijder pitten en evtl. steeltjes.

Meng ze door het beslag. Vet een ondiepe ovenschaal (liefst met ribbelrandje) rijkelijk in met boter.

Schenk beslag met vruchten erin. Leg er wat flinters boter op.

Plaats schaal in het midden van de oven, breng temperatuur terug tot 175 graden en bak in 30 tot 40 minuten de clafoutis goudbruin.

Bruint hij te snel, dek dan de laatste 10 min. af met aluminiumfolie of bakpapier.

 

Serveer lauwwarm als DESSERT, eventueel met SLAGROOM of gezoete zure room.

 

TIP: vervang de pruimen door Zwarte Kersen, Aardbeien, gehalveerde

        abrikozen of partjes handpeer.

Maak jouw eigen website met JouwWeb