Seizoensgerecht

vanaf 12 april - midden juni

 

VERSE  A S P E R G E S

 

2 personen

 

- 1 pond verse asperges (witte)

- 4 hardgekookte eieren

- 3 ons beenham of boerenham

- pakje aspergesaus (van b.v. Knorr)

- klein bosje peterselie (fijn hakken)

- voorgekookte krieltjes

 

BEREIDING:

 

Leg de verse asperges vóór het schillen een half uur in koud water.

Schillen: Leg asperges op een werkblad en snijd houtige kontje eraf.

Wees daar niet te zuinig mee. Pak het kopje voorzichtig vast en schil met een scherpe dunschiller van kop naar kont. Laat schilstroken elkaar steeds voor de helft overlappen. Spoel af met koud water.

Kook de voorgekookte krieltjes gedurende ca. 20 minuten gaar.

Strooi er op de schaal bij het opdienen fijngehakte peterselie over.

Maak de aspergesaus volgens voorgeschreven recept met kookvocht van de asperges i.p.v. water.

Kook de 4 eieren gedurende bijna 5 minuten, pellen en hak ze fijn.

Houd 4 plakjes ham heel, snijd de rest van de ham in dunne reepjes van ca.  3 cm.

Kook de schoongemaakte asperges gedurende 8 minuten zachtjes en laat ze -van het vuur af - nog 8 minuten in het hete kookvocht staan.

Vis ze eruit.

Rol zorgvuldig een paar hele asperges in één plakje ham (per persoon 2 plakken) (staat zo leuk op bord voor de opmaak)

 

Alles tegelijk warm opdienen met rolletjes ham (gevuld met asperges), fijngesneden ham overgoten met aspergesaus, de fijngehakte eieren (met beetje zout) en krieltjes met de fijngehakte peterselie.

Aspergesaus warm op het laatste moment serveren!

 

Tip: gebruik het asperge-kookvocht i.p.v. water bij het bereiden van de

       aspergesaus.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb