Walnoten-abrikozenbrood

 

Benodigdheden:

 

- 1 ei, losgeklopt

- 50 ml arachideolie of zonnebloemolie

- 100 gr. donkerbruine basterdsuiker

- 1 theel. geraspte sinaasappelschil

- 100 ml vers sinaasappelsap

- 1 theel. kaneelpoeder

- 150 ml lauw water

- 25 gr. boter

- 1 pak bruinbroodmix

- 125 gr. walnoten, grof gehakt

- 75 gr. gedroogde abrikozen in stukjes of      dadels

- 1 eidooier

- 1 eetlepel halfvolle melk

 

broodvorm of cakevorm, ingevet

_____________________________________________________________________

BEREIDING:

Meng het ei met de olie, suiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en kaneelpoeder.

Kneed dit mengsel met water en boter door de broodmix tot een soepel deeg.

Laat dit, afgedekt 15 minuten rijzen op een warme plaats.

Voeg 75 gr. grof gehakte walnoten en de abrikozen in stukjes bij het gerezen deeg en kneed dit goed door. Vorm het tot een brood en leg het in de vorm met de deegnaad aan de onderkant.

Laat het, afgedekt, nog 20 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 190 gr. Celsius.  Bak het brood in het midden van de oven in 25-30 min. gaar. Bestrijk het na het bakken met losgeklopt eidooier gemengd met melk. Druk de rest van de halve walnoten bovenop in het deeg en zet het brood nog 3-4 minuten in de hete oven.

 

Tip: vervang abrikozen door gedroogde vijgen of ontpitte dadels.

 

Er gaat niets boven de geur van zelfgebakken brood.

Mmmm